Çay Kazanı Temizliği Nasıl Yapılır?

Şelale Kazan Blog Çay Kazanı Temizliği Nasıl Yapılır?

Çay Kazanı Temizliği Nasıl Yapılır?

Çayın toplum hayatımızdaki yeri çok büyüktür. Misafirlikte tatlı ile ikram edilen en önemli içecek, kahvaltıların vazgeçilmezi olan çay bizim hayatımızda sudan sonra tercih edilen en önemli içecektir.Ülkemizde çok çay tüketiminin olması bu alanda birçok makinanın icat edilmesine sebebi oluşturmaktadır. Evlerde kullanılan çaydanlıkların ve elektrikli çay kazanları mevcuttur. Elektrikli gazlı çay kazanları çok sayıda çay yapılabilmesi için ideal bir makinedir. Birçok çay kazanları vardır, bu yüzden tasarruflu çay kazanlarına sahip olabilirsiniz.

Çay Kazanları Seçimleri

Bakır ürünlerin en büyük artısı üzerine yaz, desen, boya işlenebilir olması olarak gösterilebilir. Full otomatik olan ürünler elektrik gaz veya sadece elektrik, sadece gaz olarak seçim tercihinize kalan bir durumdur. Statik boyalı çay kazanları dışı özel fırın boyası ile boyanır. Fırın boyanabildiği gibi üst düzey kalite unsurdur. İthal kromdan üretilen gold çay kazanları 0.80 cm kalınlığa sahip olan kalitesi ile bilinir. Özel sarı parlak olan ürün desenli olup renkte herhangi bir bozulma olduğu gözlenmemiştir.

Çay Kazanı Temizliğinin Önemi

Çay kazanı, düzenli olarak bakım yapılması gereken aletlerden biridir. Kireç çayın kalitesini bozduğu gibi sağlığı ve çay kazanlarının ömrünü tehdit etmektedir. Çay kazanı temizliği, bölgesel kireç oranına göre 30-90 gün arasında mutlaka yapılmalıdır. Kazanların temizliği daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Çay Kazanı Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Çay temizliği için gerekli malzemeler;

  • Sıcak su
  • Kokusuz kireç sökücüler ve temizlik asidi
  • Durulamak için soğuk su

Çay kazanının işi bittikten sonra, kablo ve su bağlantıları çıkartılmalıdır. Tasarruflu çay kazanları kireç oranını tespit etmek önemli bir noktadır. Kireç yoğun durumda ise kullanmamız gereken madde özel asitler olacaktır. Porçöz kullanmak temizlik yapabilir ancak kazanda koku bırakabilir. Sıcak su temizliği kolaylaştıracaktır çünkü kireç sökücüler sıcak su ile daha hızlı reaksiyon gösterir. Kazanın çeyreği sıcak su ile doldurulur. Kireç sökücü veya temizlik asidi dökülür, kazandan köpükler çıkmaya başlar, daha sonra içerdeki ilacı tüm yüzeye temas ettirip 5 dakika bekledikten sonra dökülür, çay kazanı iyice durulanır. Çay kazanı durulama işleminden sonra kullanıma uygundur. İçi krom ürünler çatlamaya elverişlidir. Yoğun kireçli krom ürünleri temizlerken dikkat edilmelidir.

Whatsapp
Bilgi Hattı
Telefonla
Ara